21 Ocak 2012 Cumartesi

Yahoo Media Player artık video gösterebiliyor

Yahoo Media Player artık video gösterebiliyor

2011-05-18_011500Daha önce tanıttığımız müziklerinizi hoş bir ara birim eşliğinde listeleyerek blog ziyaretçilerinizle paylaşabilmenizi sağlayan Yahoo Media Player saysinde artık Youtube gibi video akışkanından bulduğunuz her hangi bir videoyu blog’uğunuza ekleyebiliyorsunuz.

Normalinde her hangi bir yazınıza video eklemek istediğinizde videonun “iframe” kodlarını alıp yazılarınızın içine gömmeniz gerekiyor, birden fazla video eklediğiniz zaman blog’uğunuz hatırı sayılır derecede yavaşlayacaktır.

Yahoo Media Playerdaysa bu durum farklı ,videoları link olarak eklediğiniz için videolar linke tıklanıldığında açılacaktır, buda bloguğunuzun yavaşlamasını engelleyecektir.
yahoo-playyer
Yahoo Media Player’ın ekledikten sonra videolarınızdan bir liste oluşturup blog'uğunuzun kenar çubuğuna(sidebar) ekleyebileceğiniz gibi yazılarınızın içinde videolarınıza bağlantılarda oluşturabilirsiniz.

Uygulamayı Test et

Seviyorum Sevmiyorum (Nil Karaibrahimgil)
Kendi blog’uğunuz eklemek içinde sırası ile aşağıdaki adımları takip edin.

1.Adım Javascript kodunu ekleyin.
2010-06-30_013807

Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜ HTML’yi Düzenle yolunu takip ederek blog’umuzun kodlarının açık halde bulunduğu modüle ulaşıyorum. burada klavyemin Ctrl ve F tuşuna aynı anda bastıktan sonra açılan formda ifadesini aratın.

ifadesini bulduktan sonra hemen üstüne gelecek şekilde aşağıdaki kodları ekleyin.



Javascript kodunu doğru bir şekilde ekledikten sonra kaydedebilirsiniz, bundan son yapmanız gereken bulduğunuz videolara bağlantı oluşturmak.

2.Adım Yazılarınıza video ekleyin

video-bğlantı
Hemen her konuda bir çok video bulabileceğiniz Youtube de kısa bir arama yaptıktan sonra bulduğunuz videonun sayfasındayken tarayıcının adres satırında bulunan linki kopyalayın ve yazı panelinde normal bir bağlantı oluşturur gibi kopyaladığınız linki yapıştırıp videoya bağlantı oluşturun.

Artık yazınızı yayınladığınız zaman bizim test amaçlı oluşturduğumuz bağlntıy benzer bir bğlatı görebilirsiniz

3.Adım Kenar Çubuğunda liste oluşturun.
Yukarıda da belirtiğim gibi ana kodu bir sefer ekledikten sonra hem yazılarınız içinde hem de blog’uğunuzun kenar çubuğunda videolarınızdan bir liste oluşturabilirsiniz.

Kenar çubuğunda bir video liste oluşturmak için sırası ile Blog’unuzun Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜Sayfa Öğeleri yolunu takip ederek “Gadget ekle” bağlantısına tıklayın.

HTML_Javascrip-ekle

Açılan pop up pencerede “HTML/JavaScript” yazan bağlantıya tıklayın, sizi karşılayan yeni pencerede zincir şeklindeki ikona tıkladıktan sonra bağlantınızı kolayca oluşturabilirsiniz.
gadget-player




Kaynak:Media Player Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder