21 Ocak 2012 Cumartesi

Facebook like(beğen) düğmesine send(gönder) butonu ekleyin

Daha önce tanıttığımız ve kendi blog’uğunuza ekleyebileceğiniz adımları da paylaştığımız Facebook like(beğen) butonu ile birlikte isterseniz artık send(gönder) butonunu da kullanabilmeniz mümkün.

beğen gönder

Her iki düğmeyi bir arada kullanırsanız blog ziyaretçileriniz içeriğinizi beğendikleri gibi kendi Facebook hesaplarında ekli arkadaşlarına mesaj olarak gönderebiliyor ve her hangi bir e-posta adresine de yazıdan kısa bir alıntı yollayabiliyorlar.

Beğen düğmesine tıklanıldıktan sonra yorum yapın istediğiniz arkadaşınıza yollayın.

face-yorum

Gönder butonu sayesinde ister Facebook ta ki arkadaşlarına isterse her hangi bir mail adresine yazıdan kısa bir bölüm yollanabiliyor.

maillle-yolla

Uygulamanın tek eksiğiyse ana sayfadayken sadece ana sayfayı beğenmesi yani Facebook like gibi iframe ile çağrılamadığı için bizim gibi sdece yazı sayfalarında kullanmk isteyenler için ideal bir araç.

Uygulamayı hemen kendi blog’uğumuz da kullanmaya başladık test etmek için yazının sonunda bulunan butonlara tıklamanız yeterli kendi blog’uğunuza eklemeniz için gerekli adımlarsa aşağıda sizi bekliyor.


1.Adım
Kendi butonunuzu oluşturmak için buradan uygulamanın sayfasına giderek hiç bir ayarı değiştirmeden sadece Get Code yazan butona basın ve açılan pencerede bulunan kodu kopyalayın.

Kodu her ne kadar buraya yazma imkanım bulunsa da yukarıdaki işlem sizin kendi özel kodunuzu oluşturmanızı sağlayacaktır.

Kod sayfasında hiç bir değişiklik yapmamızın nedeni de URL kısmına blog URl’si yazarsanız

ekleyeceğiniz butonlar sadece blog ana sayfanızı beğenecektir bu yüzden tüm bölümleri boş bırakarak sadece kodu almanız yeterli.


2.Adım


Kodu kopyaladıktan sonra sırası ile Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜ HTML’yi Düzenle yolunu takip ederek blog’umuzun kodlarının açık halde bulunduğu modüle ulaşıyoruz.

Yapacağımız işlemlere başlamadan önce Tam şablon yükle yazan bağlantıyı kullanarak Blog şablonunuzu yedeklemenizde fayda var. Daha sonra yapacağınız her hangi bir hata sonrası şablonunuzu geri yükleyerek yapmış olduğunuz tüm değişiklikleri geri alabilirsiniz.

Butonun hemen yazılarınızın altında görünmesi için işaretli Widget şablonlarını genişlet yazan kutucuğu işaretledikten sonra aşağıdaki kodu bulun.


[ Klavyedeki Ctrl +F tuşuna aynı anda basarak açılan arama formunda Kodu aratarak daha hızlı bir şekilde bulabilirsiniz ]

3.Adım

0 yorum:

Yorum Gönder