21 Ocak 2012 Cumartesi

Blog’uğunuza daha fazla ziyaretçi çekmenin A:B:C’si

Blog’uğunuzu oluşturup bir taraftan içerik girip bir taraftan da blog’uğunuza yeni özellikler kazandırmak için eklentilerle geliştirirken aklınızdan daha fazla ziyaretçiyi nasıl çekebilirim diye geçirdiğiniz olmuştur .

Bir çok blog ve sitede bir birinden alıntı yapılarak blog’uğunuza daha fazla ziyaretçi çekebileceğiniz tavsiyelere yer verildiğini görmüşsünüzdür,görüyoruz.

Bizim bu yazıdaki amacımız size şu siteye üye olun bu sitede oy kullanın ve düğmelerinden birini ekleyin benzeri onlarca yazıdan farklı olarak gerçekten emek verip oluşturduğunuz blog’uğunuza daha fazla ziyaretçiyi nasıl çekebileceğiniz hakkında kendi deneyimlerimizi paylaşmak.

Peki blog’uğunuza daha fazla ziyaretçiyi nasıl çekebilirsiniz ?

Oluşturduğunuz blog bizim gibi tek bir konuya yoğunlaştığınız yani kendi blog’uğumuzu örnek verecek olursak sadece blogger uygulamaları hakkında yazılar yazıp yayımladığınız bir blog’sa zamanla kafi gelecek düzeyde ziyaretçiyi Google gönderecektir.

Blog’uğunuzun her hangi bir konusu yok ve blog’uğunuzu bir web günlüğü şeklinde aklınızdan geçenleri yazıyorsanız daha fazla ziyaretçiyi nasıl çekebilirsiniz ?

Durum böyle olunca bir şekilde Google’de arama yaparak blog’uğunuza düşen ziyaretçilerin blog’uğunuzun müdavimi haline getirebilmenin en önemli kuralının kaliteli içeriğe sahip bir blog ve sabır olduğunu unutmamalısınız.

Düzenli bir şekilde blog’uğunuzu güncellemeyi unutmayın ,bunu yapmak blog ziyaretçilerinizi blog’uğunuza bağlamanın en iyi yoludur. Blog’uğunuzu ne sıklıkla güncellediğiniz size kalmış fakat blog’uğunuza hangi sıklıkla içerik girerseniz ziyaretçilerinizin de o sıklıkla Blog’uğunuzu ziyaret edeceklerini unutmamalısınız.

Diğer önemli bir kuralda benzersiz ve kaliteli içerik.

Yukarıdaki tanımlamalara uyan bir blog’uğunuz olduğunu var sayarsak blog’uğunuz için daha fazla ziyaretçiyi nasıl çekebileceğimize geçebiliriz.


Aslında cevap çok basit. Kendinize bir soru sorun Ben diğer bloglar da ne kadar aktifim ?

Şimdi sizinle diğer site ve bloglara yorumlarınızla katkıda bulunarak veya beğendiğiniz blogarı izlemeye alarak blog’uğuza nasıl ziyaretçi çekebileceğinize bir bakalım.

Blogları izleyin, izlenin.

Bir blog’cu her ne kadar kendi blog’uyla ilgilense de başka blog’larda yazılanları da
takip eder. bunu yapmanın kolay yolu ileyicilr gadgtında bulunan resimlerden birine tılayarak gezinmeye başlar.

Beğendiğiniz bloglara üye olmaktan çekinmeyin çünkü blogger kullanıcıları okumak için yeni bir blog aradıklarında kullandıkları en önemli araçların başında izleyiciler gadgetı geliyor..

Yorum yapın ,yorum alın.

Blog’uğunuza yapılan yorumlara cevap yazmayı unutmayın ki sizin oralarda olduğunuz’u hissetsinler, ayrıca birisi sizin blog’uğunuza yorum yapıyorsa sizde onun blog’uğuna yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz.

Üstelik diğer blog ziyaretçileri yorumlarınızdan yola çıkarak blog’uğunuzu merak edip görmek isteyebilirler. Hatta yaptığınız yorumların altına blog’uğunuzun linkinin bulunduğu birde imza bırakabilirsiniz.

İmza örneği


Bu şekilde bir imza bırakırsanız bu şekilde görünecektir.

Bloguğunuzun adı

Burada dikkat etmeniz gereken yaptığınız yorumların yazı ile ilgisiz yani sadece blog’uğunuzun linkini bırakmak için olmaması.

Düzenli bir Profil şart.

Yukarıda da belirtiğimiz gibi diğer blogger üyelerinin sizin blog’uğunuzu görebilmek için kullandığı en önemli araçların başında izleyiciler gadgetı geliyor.Google’un Friend Connect kapsamında sunduğu ücretsiz bu gadgetta internette her yerde karşılaşmanız mümkün fakat bizi ilgilendiren kısmı profilinizde veya blog’uğunuza giden bir bağlantının bulunması.

friendcnnect-profili--

Google Friend Connect profilinizi oturumunuz açıkken seçeneklere tıkladıktan sonra, site ayalarına tıklayarak sizi karşılayan pencerede, Blogger profilinize veya blog’uğunuza gidecek bir bağlantıyı kolayca oluşturabilir profilinizi düzenleyebilirsiniz.

blogger-profili

Blogger Profilinizi de Kumanda panelinin sol tarafında bulunan Profilimi düzenle bağlantısını kullanarak düzenlemeniz mümkün.

profil-bilgi

Genişletilmiş bilgi kısmına gireceğiniz bilgiler profil aramasında gösterileceği için( Örnek ) sizinle aynı ilgi alanlarına sahip kişilerin görebilmesi için bu bölüme kendi hakkınızda çeşitli bilgiler girebilirsiniz.

Sosyal medyaya ve blog’uğunuz.

Ülkemizdeki yadsınamaz diğer bir gerçekte sosyal medyanın yükselişi. İnsanların bu ilgisini kullanarak blog’uğunuza trafik çekebilirsiniz. Üstelik kendi Facebook veya Twitter hesabınızda yazdığınız yazıları paylaşmanız arkadaşlarınızın da hoşuna gidecektir.

Blog’uğunuzu Facebook’ta tanıtmanın bir diğer yolu da Facebook’un kullanıcılarına ücretsiz sunduğu sayfa oluştur özelliği. Blog’uğunuz için bir hayran sayfası oluşturabilir oluşturduğunuz sayfayı buradan Twitter hesabınıza bağlayabilirsiniz.

Yazımızda geçen tavsiyeleri uygulamaya başladığınızda sizde göreceksiniz ki zamanla blog ziyaretçilerinizde bir artış olacaktır. Sabırlı olmalı ve ziyaretçilerinizin ilgi alanlarını takip edebilmek için daha önce tanıttığımız araçlardan birini kullanabilirsiniz.

Son olarak size tavsiyem bizim kendi blog’uğumuz da oluşturduğumuz Blogger alemi adlı sayfaya ekleyebilirsiniz.

Emek verip oluşturduğunuz blog’uğunuzun tanıtımına katkıda bulunmaktan zevk duyarız ayrıca bu sayfalara eklediğimiz blogları ziyaret edebilir yorumlarınızla katkıda bulunabilir veya neler yazdıklarına göz gezdirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder