21 Ocak 2012 Cumartesi

Yorum formunuzda Youtube videoları, resim paylaşın

youtubeDaha önce yorum formunuza yönelik tanıttığımız bir çok eklentinin içinde en ilginçi belki de bu.

Şablonunuza eklediğiniz bir kaç parça javscript kodu sayesinde yorum formnuz da video ve resim paylaşılabilmesini sağlayan bu eklenti sayesinde , blog ziyaretçilerinize daha inter aktif bir yorum deneyimi yaşatabilirsiniz.

Eklentinin demosu için buraya ,kendi blog’unuza eklemek içinse aşağıdaki adımlara bakabilirsiniz.

1.Adım Sırası ile Blogger kumanda paneli —> Tasarım - -> HTML’yi düzenle yolunu takip edin burada bulunan "Widget şablonlarını genişlet" yazan seçeneği işaretledikten sonra, klavyenizdeki "Ctrl ve F" tuşlarına aynı anda bastıktan sonra ifadesini bulup aşağıdaki CSS kodlarını hemen üzerine gelecek şekilde ekleyin.






2.Adım Javascript kodlarını ekledikten sonra bu kodu bulun ve hemen üzerine gelecek şekilde aşağıda bulunan kodları ekleyin.


Yine kodunun hemen altına gelecek şekilde aşağıdaki kodu ekleyin.


3.Adım Yukarıdaki kodu ekledikten sonra ,bu koddan sonraki ilk kodunun hemen altına gelecek şekilde aşağıdaki kodu ekleyin.


Tüm işlemleri doğru yaptıysanız kaydedin.

4.Adım Yorum formunda paylaşacağınız video ve resimlerin linklerinin aşağıdaki şekilde olması gerekiyor , yapmanız gereken Youtube de veya her hangi bir yere yüklenmiş resimlerin linklerini aşağıdaki etiketlerin içine alıp yorum formunda paylaşmak.

[img]http://domain.com/image.png[/img]

[youtube]http://youtu.be/gVmvD2u0EXo[/youtube]

0 yorum:

Yorum Gönder