21 Ocak 2012 Cumartesi

Translate Up ile blog’uğunuzu birden fazla dilde yayınlayın

translate -up Bir önceki yazımızda blog ziyaretçilerimizin istekleri doğrultusunda yeni uygulamalar hazırlayıp bloglarına ekleyebilecekleri gadgetlar haline getireceğimizi belirtmiştik.

Translate Up adını verdiğimiz bu uygulama da daha önce tanıttığımız Translate İs alternatifi olbilecek bir uygulama.

Kendi uygulamamızı kısaca tanıtmak istersek uygulamayı blog’uğunuza gadget olarak ekledikten sonra kenar çubuğuna yerleşen ülke bayrakları sayesinde Google translateyi kullanarak blog’uğunuza kullanılan yaygın bir çok dil seçeneği ekleyebiliyorsunuz.

Test edebilmeniz için ünlü test blog'uğumuza ekledik Uygulamayı test et.

Aslında Gooogle translate’nin blogger için bir gadgetı bulunuyor fakat bu uygulama çevirileri farklı bir sayfada açarak yapıyor ve blog’uğunuzun tepesine kendi penceresini yerleştiriyor bizim uygulamamızda ise çeviriyi sayfayı yenilemeden ve penceyi gizleyerek yapıyor.

Sayfanın çevirildiğini belirtmek için sayfanın tepesinde sayfa çeviriliyor diye birde uyarı mesajı ekledik tabi uyarı kendiliğinden kapancak.

Uygulamamaızda şuan özelleştirme imkanı bulunmuyor, kodlara müdehale ederek istekleriniz doğrultusunda özelleştirebilirsiniz koddan anlamayan blog ziyaretçilerimiz içinse ilerleyen günlerde renk ayarları gibi bası özelleştime seçenekeleri sunabileceğimiz ve uygulamanın daha farklı versiyonlarını yayınlamayı düşünüyoruz

Translat Up’ı blog’uğunuza ekleyin

0 yorum:

Yorum Gönder