21 Ocak 2012 Cumartesi

Blogger Gümbür Gümbür geliyor (yeni dinamik görünümler )

Blogger Gümbür Gümbür geliyor (yeni dinamik görünümler )

Blog dünyasının lokomotifi durumundaki blogger(blogspot) kullanıcılarını mutlu etmek için yenilikte sınır tanımıyor.

2011-04-08_153340

Neredeyse her gün yeni bir özellik duyuran blogger’ın, ücretli muadillerin de bile görmeye alışık olmadığımız AJAX, HTML5 ve CSS3 dahil olmak üzere, en yeni web teknolojilerini kullanarak hazırladığı 5 yeni dinamik görünümü (Flipcard, Mosaic, Sidebar, Snapshot ve Timeslide’ı) kullanıma sundu.

Dinamik Görünümlerin Özellikleri şöyle.

    Sonsuz kaydırma: Yazıları okumak için sayfa yenilmeye gerek kalmadan tek bir sayfada tüm yazıları okuyabilme özelliği.(AJAX)
    Yeni düzen: bloglar 5 farklı türde görüntülenmeye uygun.
    Hız: Daha hızlı yüklenme.
    Etkileşim: blog içeriğinin daha fazla ön plana çıkması ile artan etkileşim.


HTML5 ve CSS3'ün en büyük dezavantajı sadece yeni nesil tarayıcılarda çalışıyor olması Firefox,Chrome, Explorer8 veya Opera kullanıyorsanız sorun yok . explorer7 ve altı sürümlerde bu özellikler görüntülenmiyor.

Blogger bunun çözümünü düşünmüş size yeni bir tarayıcı öneriyor veya bloga geri dönmeniz için bir bağlantı oluşturuyor.

Diğer özellikleri test etmek için de bizim blog’uğumuzun yeni görünümlerine göz atabilirsiniz .
http://bloggermodifiye.blogspot.com/view/sidebar/ Sidebar yazan butona tıkladığınızda sayfa değiştirmeden kolayca diğer görünümleri de test edebilirsiniz.

Dinamik görünümleri kendi blog’uğunuzda etkinleştirin.


Sırası ile Blog'uğunuzun: Kumanda paneli ➜ Ayarlar yolunu takip ederek ➜ Biçimlendirme sekmesine geçip Dinamik görünümler yazan seçeneği “Evet”
olarak işaretleyin.
bicimlendirme
İsterseniz daha sonra Dinamik görünümleri “Hayır” olarak seçerek bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. /View yazan bağlantıya tıkladığınızda kendi blog’uğunuzu yeni görünümleri ile incelemeye başlayabilirsiniz.

Not: Ayarlar sayfasında bulunan içerik takibinin de tüm olarak işaretli olduğundan emin olun.
site-icerik-takibi



E-Postayla takip formu (blog ziyaretçileriniz yeni yazılarınızdan haberdar olsun)

2011-03-31_212733 Blog ziyaretçilerinizi blog’uğunuza bağlamanın en iyi yollarından biride yeni içerik girdiğinizde e-posta yoluyla onları güncellemelerinizden haberdar etmek.

Daha önce bunu yapabilmek için Feedburner da blog’uğunuz için bir hesap oluşturup hazırlayacağınız bir e-posta formun kodlarını blog’uğunuza eklemeniz gerekiyordu.

Fakat Blogger’ın gadget galerisine eklediği yeni E-posta ile Takip Et adlı gadgetı bu işlemleri bir kaç tıklama sayesinde yapabilmenizi sağıyor.

blog ziyaretçilerinizin e-posta yoluyla yazılarınızı takip edebilmelerini sağlan bu gadget’ı Kumanda paneli ➜ Tasarım yolunu takip ederek Sayfa öğeleri bölümüne geçerek burada gadget ekle yazan bağlantıya tıkladığınızda açılan pencerede kolayca ekleyebilirsiniz.

e-postayla-takip

Size ait Google hesabını kullanarak yine Google’un ücretsiz servislerinden biri olan Feedburner da sizin için otomatik bir hesap oluşturan bu uygulama sayesinde blog ziyaretçileriniz mail adreslerini girerek kolayca yazılarınıza abone olabiliyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder