21 Ocak 2012 Cumartesi

Resimli kategori oluşturmak

Daha önce etiketleri kullanarak blog’unuzda ki içeriği nasıl kategorilere ayırabileceğimizi görmüştük şimdi de daha çok yemek blogların da görmeye alışık olduğumuz kenar çubuğuna yani sidebar da bu kategorileri nasıl gösterebileceğinize bakalım.





Aslında içeriğinizi kategorilere ayırdıysanız resim kullanarak kategorilerinizi kenar çubuğunda göstermenin bir çok yöntemi bulunuyor fakat ben en kolay yöntemi kısaca özetlemeye çalışacağım .





Yapmanız gereken sırası ile Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜ Sayfa Öğeleri yolunu takip ederek blog’unuza gadget ekleyip kaldırdığınız bölüme geçin.







resim-gadegtı Burada Gadget ekle yazan bağlantıya tıkladıktan sonra açılan pencerede Resim ekleye tıklayın.





Açılan yeni pencerede blog’unuzun kenar çubuğuna bir resim ekleyip bu resme bir bağlantı ve açıklama ekleyebileceğiniz gadget sizi karşılayacak.







Bundan sonra yapmanız gereken resminizi yüklemek ve bu resme bir bağlantı vermek.



kategori



Bunu da bir örnekle pekiştirecek olursak yukarıdaki resme dikkatlice baktıysanız ben Twitter kategorisi için bir resim yükleyip buna tıklanıldığın da twitter hakkında yazdığım tüm yazıların görüntülenmesini istiyorum ..



Başlık kısmına kategorimin adını yazıyorum.



Resim yazısı kısmına isterseniz kategoriniz hakkında bir açıklama yazabilir veya boş bırakabilirsiniz.



Resim yazan bölmede dosya seçerek veya kendi bloguğunuz da ki her hangi bir resmi seçerek ekleyebilirsiniz.



Bağla yazan bölüme blog’unuzda etiketleri kullanarak oluşturduğunuz kategorilerin linkini yazmanız gerekir bunun içinde resime tıklanıldığın da gösterilmesini istediğiniz etiketin linkini kopyalayıp oraya yapıştırmanız gerekiyor.



Ben twitter hakkında yazdığım yazıların gösterilmesini istediğim için şöyle bir link kullanıyorum.



http://www.bloggermodifiye.com/search/label/Twitter



sizde isterseniz aşağıdakine benzer bir link kullanabilirsiniz.



http://www.blogunuzun-adı.blogspot.com/search/label/kategoriniz(etiket)



Son olarak seçeneklerde sığacak şekilde küçült yazan bölümün işaretli olmasına dikkat edin bu eklediğiniz resmin boyutlarını kenar çubuğuna orantılayarak taşmaları önleyecektir.





İlk kategorinize resimli bir bağlantı oluşturduktan sonra diğer kategorileriniz içinde aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder