21 Ocak 2012 Cumartesi

Facebook hayran sayfanızı geliştirin

Facebook hayran sayfalarının giderek blog’ların ikinci ana sayfası haline geldiği bu günlerde sayfanıza girdiğiniz içeriği kolaylaştırmak ve daha fazla insanın dikkatini çekmek için yapabileceklerinize bu yazımızda değiniyoruz.

Facebook hayran sayfanızı davetiyeler, mesajlar ,rss içerik yayınları aracılığıyla tanıtabilmeniz ve sayfanızın hayran sayısını çoğaltabilmeniz için gerekli tüm araçları kendi bünyesinde sunuyor. sizin yapmanız gerekende basit bir sayfa aracılığı ile blog yazılarınızı daha fazla insana ulaştırmak.

Daha önce blog’uğunuz için hayran sayfası oluşturmayı görmüştük o yüzden bu adımları tekrarlamıyorum siz blog’uğunuz için hala bir hayran sayfası oluşturmadıysanız buradaki adımları takip edebilirsiniz. biz şimdi bloglarına ekledikleri yazıların otomatik olarak hayran sayfasına eklenmesini isteyen blog ziyaretçilerimizle devam edelim.

Hayran sayfanızı oluşturduktan sonra bloguğunuza girdiğiniz yazıların otomatik olarak eklenmesi için notlar uygulaması iyi bir seçenek gibi dursa da bizce durum tam olarak öyle değil birinci nedeni bu uygulamayı hayran sayfanıza adapte ettikten sonra, blog’uğunuzu eklediğiniz yazının tamamını yayımlıyor ve yazı okuyan takipçileriniz tekrar okumak için blog’uğunuzu ziyaret etmekten vaz geçebiliyorlar.

Diğer bir dez avantajı da yayınladığınız yazıları, hayran sayfanızın duvar kısmında paylaşmaması ve blog’uğunuza gidecek linkleri oluşturmaması.

Peki bu sorunun üstesinden gelmek için neler yapabilirsiniz ?

İlk tercihiniz blog’uğunuza yazılarınızı girdikten sonra tek tek elle bu sayfalarda paylaşmak.Diğer tercihinizde bizimde kendi sayfamızda kullandığımız Social RSS eklentisini kullanarak tüm bu işlemleri otomatiğe bağlamak.

Social RSS ’yi sayfanıza ekleyin.

Buradan uygulamamanın sayfasına giderek solda bulunan menüden sayfama ekle yazan butona basın.

Uygulamayı kendi sayfanıza ekledikten sonra sayfanızda bulunan düzenle bağlantısına tıklayarak uygulamanın ayarlarının yapıldığı sayfaya geçin burada uygulamanızı duvara taşıdıktan sonra blog’uğunuzun yayın akışını otomatik yayınlaması için gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Uygulama Türkçe olduğu için anlatmaay gerek görmüyorum fakat resimden de yaralanabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder