21 Ocak 2012 Cumartesi

Blog’uğunuza Google +1 butonu ekleyin

Google’un hali hazırda Youtube ve Blogger gibi bir çok servisinde kullanıma sunduğu web aramalarına sosyal bir alt yapı kazandırmayı hedeflediği yeni oyuncağını tanıttı.

google 1

Arama teknolojisini, kişisel tercihlerle güçlendirmeyi planlayan Google’un ,+1′ini yakın zamanda bir çok blog ve websin de görmek mümkün , sizde aşağıdaki adımları takip ederek butonu hemen kendi blog’uğunuz da kullanmaya başlayabilirsiniz.

Googel+1’i kendi bloguğunuza ekleyin



 1


1. Adım buradan Google.com/webmasters/+1/button adresinden dört farklı boyutta, paylaşım sayısını dahil edip etmeyeceğinizi seçip kodları kopyalayın.


Kodu blog’uğunuza ekleyin




2.Adım Kodu kopyaladıktan sonra sırası ile Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜ HTML’yi Düzenle yolunu takip ederek blog’umuzun kodlarının açık halde bulunduğu modüle ulaşıyoruz.


Yapacağımız işlemlere başlamadan önce Tam şablon yükle yazan bağlantıyı kullanarak Blog şablonunuzu yedeklemenizde fayda var. Daha sonra yapacağınız her hangi bir hata sonrası şablonunuzu geri yükleyerek yapmış olduğunuz tüm değişiklikleri geri alabilirsiniz.

Butonun hemen yazılarınızın altında görünmesi için işaretli Widget şablonlarını genişlet yazan kutucuğu işaretledikten sonra aşağıdaki kodu bulun.


[ Klavyedeki Ctrl +F tuşuna aynı anda basarak açılan arama formunda Kodu aratarak daha hızlı bir şekilde bulabilirsiniz ]

3.Adım

0 yorum:

Yorum Gönder