13 Ocak 2012 Cuma

Twitter Artık Türkçe

 Twitter’ın yerelleştirme çalışmaları kapsamında bundan birkaç hafta önce yeni bir çeviri hamlesi başlatılmış ve aralarında Türkçe’nin bulunduğu birkaç dile çeviri için gönüllülerin katkısına başvurulmuştu. Bizzat Twitter kullanıcıların verdiği desteklerin sonucunda Twitter bugün itibariyle iki yeni dil desteği daha kazandı. Artık Twitter’ı Türkçe ve Rusça kullanmak da mümkün.
Twitter’ın ana sayfasına girdiğinizde, sayfanın altında yer alan dil seçenekleri arasında Türkçe’yi de görüyor olmalısınız. Bu bağlantıya tıkladığınızda karşınıza Twitter’ın Türkçe olarak hazırlanmış ana sayfası “İlgi Alanlarını Takip Et” başlığıyla karşınıza çıkacak.
Eğer hâli hazırda bir Twitter hesabınız varsa ve artık bu hesabınızla Twitter’ı Türkçe kullanmak istiyorsanız, ekranın sağ üstünde yer alan ve sizin kullanıcı adınızla avatarınızın yer aldığı alana tıklayın. Açılan menüden “Settings” seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkacak olan ayarlar sayfası içinde “Language” bölümünü bulun. Bu bölümde yer alan seçenekler arasından Türkçe’yi seçin, sayfanın altındaki “Save” butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydedin. Artık Twitter’ı Türkçe kullanabilirsiniz.
Twitter’ın Türkçeleştirilmesi sırasında “tweet” ve “retweet” kelimeleri için düzgün bir karşılık bulunmamış olması dikkat çekiyor. Aslına bakarsanız, insanlar bu terimlere alıştı, gidip de “cıvıldamak” ve “yeniden cıvıldamak” kelimelerini kullanmak garip kaçardı  Olduğu gibi bırakarak en güzelini yapmışlar.
Bakalım, Twitter’ın Türkçe olmasının ne gibi etkileri olacak? Şimdiye kadar İngilizce bilmediği için bu siteden uzak duranların artık Twitter’a yaklaşacağı kaçınılmaz bir gerçek. Twitter’daki Türk kullanıcı sayısı artacaktır. Umarız bu artış beraberinde daha fazla kaliteyi getirir.

0 yorum:

Yorum Gönder