7 Nisan 2012 Cumartesi

Clickbank Nedir, Nasıl Kullanılır?

Clickbank yaklaşık 10 yıldan beri faaliyet gösteren hem ürün çeşitliliği, hem de ödeme konusunda son derece prensipli olması bakımındani haklı bir üne sahip. Affiliate marketing ile internetten para kazanmak konusunda öncü kurumların arasında yer alıyor.Kısaca Clickbank yaklaşık 10.000 ürün, 100.000 satış ortağı ile dünyanın lider satış ortaklığı platformlarından bir tanesi.

Clickbank'a giriş yaptığımızda açılan sayfada göreceğiniz üzere sitede 10.000 adet web sayfası, yani satmaya hazır 10.000 adet ürün bulunmakta. Dilerseniz açılan sayfamızı bir kenara bırakalım, sitenin detaylarına girmeden önce Clickbank nedir sorusunun cevabını arayalım.
Clickbank nedir?
İnternette iş fikirleri deyince akla ilk gelen adreslerden biri olan Clickbank, aslında isminin çağrıştırdığı gibi banka veya benzeri bir finansal kuruluş değil. Sadece ürünlerini satmak isteyenlerle, bu ürünleri pazarlamak isteyenlerin buluştuğu bir platform. Ürünlerin tamamı dijital ürünler, ya da bir başka deyişle e-ürünler. Kayıt olmak ücretsiz. Siteden istediğiniz ürün veya ürünleri seçip anında satmaya, yani para kazanmaya başlayabilirsiniz.
Site tamamen kullanıcıların kolayca faydalanabilmesi için dizayn edilmiş. Onbine yakın ürün var ve ürünlere kolayca ulaşabiliyorsunuz. Sıkı durun, sattığınız ürün başına alacağınız komisyon %75’lere kadar varıyor. Evet yanlış duymadınız. Bu siteden 100 dolarlık bir ürün sattığınızda tam 75 dolar kazanabilirsiniz.Daha da güzeli dijital ürün demek anında teslimat demek. Yani ürünü sattığınız zaman kullanıcının eline geçmesi için herhangi bir süre beklemiyorsunuz. Anında teslimat demek, anında komisyon kazanmak demek. Her hangi bir ek ücret yok, yani kullanıcı herhangi bir süprizle karşılaşmıyor.
Müthiş bir tracking (izleme) sistemi var. Yani satışlarınızın atlanmasına imkan yok. Eş zamanlı izleme raporu alabiliyorsunuz. Diyelimki Clickbank vesilesiyle bir satış yaptınız. Hesabınıza girdiğinizde satış bilgisine anında ulaşabiliyorsunuz. Ödemeler haftada bir yapılıyor.
Bir diğer özelliği de kullanıcı sıkı bir garanti sistemiyle korunuyor. Farzedelim bir ürün satın aldınız ve herhangi bir sebeple iade etmek istiyorsunuz. 8 hafta içerisinde iade edebilirsiniz. Dolayısıyla sattığınız ürünler açsından da kafanızda bir soru işareti kalmıyor.
Yukarıda belirttiğimiz hususlar aslında satış ortaklığı sistemi için son derece önemli. İşin içine girdikçe bazı platformların ufak şirketler tarafından işletildiğini ve ödeme hususunda zaman zaman zorlandıklarını veya ödemeleri bazı şartlara bağladıklarını göreceksiniz. Kimilerinde komisyon oranlarının çok düşük olduğunu fark edeceksiniz. Bazılarında satışlarınızı takip etmekte sorunlar yaşayacaksınız. Bu gibi problemler göz önüne alındığında clickbank'a, internetten para kazanmak için lider bir platform diyebiliriz.
Clickbank'a nasıl üye olunur?
Daha önce açmış olduğumuz ekranın sol üst köşesindeki gri renkte yazılmış "home" ibaresine ya da buraya tıkladığınızda karşınıza Affiliates (satış ortakları) ve Vendors (satıcılar) olarak iki kutu çıkacak. Bu bölümde bizi ilgilendiren kısım Affiliates yani satış ortakları.
Affiliates kutusunu seçtiğinizde sağ tarafta “Sign Up” ibaresini göreceksiniz.
"Sign Up" yani kayıt ol ibaresine tıkladığınızda karşınıza doldurmanız gereken basit bir form geliyor.
Yanında (*) şeklinde bir işaret bulunan alanlar doldurulması zorunlu alanlardır. Bunlar sırasıyla:
Country: Ülke
Payee Name: Ödemenin yapılacağı kişi veya kurum
Street / PO Box: Cadde ve Posta Kutusu
Suite or Apt #: Apartman numarası ve Daire Numarası
City: Şehir
Zip / Post Code: Posta Kodu
Your first name: Adınız
Your last name: Soyadınız
Your e-mail adress: E-mail adresiniz
Your phone number: Telefon numaranız
Account nickname: Hesap adınız, yani Clickbank nezdinde seçtiğiniz isim, lakap (5-10 harf ve rakamlardan oluşmak zorunda)
Ayrıca sayfanın en altında müşteri sözleşmesi yer alıyor. Bu sözleşmeyi okuyup onayladığınızı belirtmek için en alltaki kutucuğu işaretleyip "Submit" yani onay ibaresine tıklamanız gerekiyor.
"Submit" kutucuğunu tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran gelecek.
Üyeliğin henüz tamamlanmamış olduğunu belirtir ekran görüntüsünde de yazıldığıüzere e-mail adresinize notify@clickbank.com adresinden bir onay mesajı geliyor. Mesajda yer alan onay linkini tıklayıp karşınıza gelen ekranda, yine mesajınızda yer alan onay kodunu giriyorsunuz.
Finish ibaresini tıkladığınızda, aşağıdaki gibi üyeliğinizin tamamlandığına dair bir bildirim görüyorsunuz.
Tebrik ederiz! Artık sizde affiliate dünyasına clickbank kapısından girmiş oldunuz.
Detaylara girmeden önce mail adresinize ClickBank Communications do_not_reply@clickbank.com adresinden gelen tanıtıcı maili okumanızı tavsiye ediyoruz.
Karşınızda duran ekranın üst köşesinde yer alan “Marketplace” butonuna tıkladığınızda, Clickbank’ın pazar ekranına tekrar geri dönmüş oluyorsunuz.
Bu ekrandaki seçeneklerden:
Category ile ürün kategorisini, Subcat ile alt kategorileri seçebelirsiniz, Keywords ile yazdığınız kelimeye ait bir ürün olup olmadığını görebilirsiniz, Sort by seçeneği ile sonuçları ürünlerin popülaritesine, satış başına kazanç tutarına, kazanç yüzdenize vb. göre sıralayabilir, language ibaresi ile ürün dilini seçebilirsiniz (ingilizce, ispanyolca, Fransızca, Almanca olmak üzere toplam 4 adet dil seçeneğimiz var).
Biz örnek olarak Money and Employement kategorisini ve Home Business alt kategorisini, seçelim. Ürünleri satış başına kazanç tutarına göre sıralatalım. Dil olarakta ingilizce’yi seçelim ve yeşil renkli “go” ibaresine basalım.
Karşımıza bu sefer gelen ekran arama kriterlerimize uygun sonuçları getirecektir.
Burada dikkatimizi çeken ilk husus 1) numaralı ürünün satış başına yaklaşık 150 USD’lik bir komisyon tutarından bahsetmesi. Yani “6-Hour Work At Home Video Certification Course” isimli ürünün satışını gerçekleştirmeniz halinde alacağımız komisyon bedeli 148.99 USD.
Tabiki bu ürünleri satarken ne kadar olacağını tamamıyla bizim belirleyeciğimiz bazı masrfalarımız olacak, ancak bir üründen hafada bir tane satarak, ayda yaklaşık 600 USD gelir elde edilebilecek olması oldukça dikkat çekici. Satış stratejilerimize göre, birden fazla ürün seçebilir, hepsini aynı anda veya ayrı ayrı satabiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder