21 Ocak 2012 Cumartesi

Blogger’a Twitter Box nasıl eklenir

Son zamanları modası 140 karakterle yorum yapmak olunca Twitter için geliştirilen uygulamaların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Twitter boxta bunlara güzel bir örnek .



Blog ziyaretçilerinizin yazılarınıza kendi hesaplarında yorum yaparak paylaşabilmelerine izin veren bu uygulamayı, blog’uğunuzun kodları içine ekleyeceğiniz bir kaç satırlık kod parçasıyla hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.



1. Adım
create a new application sayfasına giderek kendi uygulamanızı oluşturmanız gerekiyor.




Uygulama ayarlarını düzenlerken dikkat edilmesi gereken önemli bir noktada Default Access type: bölümünde Read & Write seçeneğinin işaretli olması.



Uygulama ayarlarını tamamladıktan sonra Registeri Aplikation butonuna basın ve TwitterIn sizi otomatik olarak yönlendireceği sayfada bulunan Api Key’in hemen altında bulunan rakamları bir yere not alın.



Daha sonra uygulamayı kendi blog’uğunuz da kullanabilmek için blog’uğunuza ekleyeceğiniz Javascript kodlarında Api Key kısmında yer alan rakamları kendi oluşturduğunuz uygulamanın Api Key‘i ile değiştirmeniz gerekecek.

Bu işlemlerin sonucunda Twitter’da kendi uygulamanızı oluşturmuş oldunuz şimdide sıra bu uygulamayı kendi blog’uğunuza eklemeye geldi.

Uygulamayı kendi blog’uğunuza ekleyebilmek içinse aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli. aşağıda bulunan kodları kopyalayın.

   


Kodu ekledikten sonra Kırmızı ile renklendirdiğimiz @Twitter kullanıcı adınız yazan bölüme kendi kullnıcı adınızı yazabilir veya silerek boş bırakabilirsiniz.

Bu şekilde görünecek


İşlemleri doğru olarak tamamladıysanız blog ziyaretçilerinizin yazılarınızı Twitlerken yorum ekleyebilmelerini sağlayacak aşağıdakine benzer bir araç eklemiş olacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder