21 Ocak 2012 Cumartesi

Blog'uğunuzu Translate This ile farklı dillerde görüntüleyin

Sadece Türkçe konuşan insanlara yönelik bir blog düşünüyorsanız birden fazla dil desteği sizin için bir anlam ifade etmeyecektir. Ancak Türkçe konuşmayan insanlarında blog’uğunuzu ziyaret etmesini istiyorsanız blog’uğunuzu farklı dillere açmalısınız.


Blogger’ın her ne kadar Google translate’yi kullanarak çeviri yapabilen bir gadget’ı bulunsa da ,sayfaları çevirirken blog’uğunuzun tepesine bir pencere yerleştirmesi nedeniyle pekte kullanışlı bir uygulama değil.

Fakat yine Google’un çeviri özelliği kullanılarak oluşturulmuş , Translate this uygulaması blog’uğunu veya websitesini farklı dillerde görüntülemek isteyenler için ideal bir uygulama.


Blog’uğunuzu çikolatalı bir pasta olarak düşünürseniz Translate This’i de çikolatalı pastanızın üzerine krema olabilecek bir uygulama.


Blog'uğunuza eklediğiniz java script kodlarıyla görünmeye başlayan bir buton sayesinde 52 farklı dil seçeneği sunabileceğiniz uygulama farenin imlecini butonun üzerine götürdüğünüzde açılan küçük pencerede farklı dil tercihleri sunabilmenize olanak sunuyor.

Translat This'i blog’uğunuza ekleyin


0 yorum:

Yorum Gönder