1-İstenilen boyutlarda zemini beyaz olacak şekilde yeni bir döküman açalım.Yazımızı yazdıktan sonra da yazı Layerının üstüne sağ tıklayıp “ rasterize type” diyelim.Tekrar yazı Layerımıza tıklayarak “duplicate layer” diyelim.Sonra ise “edit/fill” komutunu seçelim. Açılan pencerede “use” kısmını “white”, “mode” bölümünü de “multiply” olarak ayarlayalım.Sonra da” filter/blur/gaussian blur” seçeneğini uygulayalım.
2-Sonraki adım da ise “Filter/distort/polar coordinates” komutunu seçilir açılan pencerede “polar to rectangular” seçeneğini seçelim.
3-Çalışmamızı saat yönünde döndürmek için “image/rotate canvas/90CW” komutunu uygulayalım. Sonra “filter/stylize/wind” efektini kullanalım.Bu işlemi iki kez üst üste yapalım.(Ctrl+F)
4-Çalışmamızı daha belirgin hale getirmek için “image/adjust/auto levels” komutunu seçelim
5-Sonra ki adımda çalışmamızı siyah zeminle kaplayalım. Bunun için “Image/adjust/invert” komutunu kullanalım.
6-Daha önce yaptığımız gibi “filter/wind” komutunu iki kez uygulayalım.
7-Şimdi ki adım da “Image/rotate canvas/90CCW” komutunu uygulayalım. Sonra “filter/distort polat coordinate” komutunu kullanalım. Açılan pencerede “rectangular to polar” seçeneğini işaretleyelim.
8-Katmanın özelliğini “hard light” olarak ayarlarsanız yazımızın zemin içerisindeymiş gibi görünmesini sağlarız.
9-Son adım olarak çalışmamıza renk vermek için “image/adjust/hue saturation” adımını uygulabiliriz. Kendi isteğimize göre rengini ayarlayabiliriz.Ve çalışmamız bitmiştir.
0 yorum:
Yorum Gönder