Bu sayfada Dreamweaver ve Joomla ile site açmanın ne gibi farkları olduğunu, bu program ve metorlar ile açılan sitelerin ne gibi farkları olduğunu kısaca anlatacağım.
Dreamweaver Siteleri
Dreamweaver ile açılan sitelere üyelik sistemi, anket veya yorum bölümü ekleyemezsiniz. Dreamweaver ile yapacağınız siteler statik, interaktif olmayan sitelerdir. Örneğin bedavasiteyapmak.com Dreamweaver ile hazırlanmış statik bir sitedir. Bu sitede ziyaretçiler herhangi bir ankete oy kullanamaz, sayfalara yorum yazamaz veya sitemizde herhangi bir değişiklik yapamaz. Sadece sayfada gösterilen yazıları okuyup, resim ve videoları görüntüleyebilir. Site yapımını öğrendikten sonra kendinizi geliştirerek PHP programlama dilini öğrenirseniz Dreamweaver ile interaktif siteler yapabilirsiniz.
Dreamweaver ile her sayfa tek tek oluşturulur. Her sayfa birbirinden bağımsızdır ve her sayfaya farklı tasarım uygulayabilir veya sayfanın herhangi bir yerinde istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Aşağıdaki resimde şu anda okuduğunuz sayfayı Dreamweaver ile hazırlarken aldığım ekran görüntüsünü görebilirsiniz.
Dreamweaver ile yapılan siteler sadece HTML sayfalar içereceği için bu siteleri yayınlamak için kullanılacak sunucuların PHP ve MySql desteklemesi gerekmez. En düşük özelliklere sahip sunucularda bile bu siteler rahatça yayınlanabilir.
Dreamweaver ile site yaparken bir sorunla karşılaşırsanız sorunu kolayca çözebilirsiniz.
Joomla Siteleri
Joomla ile yapacağınız siteler veritabanı kullanan dinamik sitelerdir. Bu sitelere üyelik sistemi, anket ve yorum bölümleri ekleyebilirsiniz.
Joomla, çalışma şekli itibariyle bir programa benzer. Veritabanına kaydedilen bilgileri web sitesi tasarımı içerisine aktararak site ziyaretçilerine gösterir. Joomla dosyalarını, bir sunucuya gönderip kurulumu yaparak boş bir Joomla sitesi oluşturmanız yaklaşık 15 dakika sürer. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken sadece word dosyası görünümünde bir alana sitenizin içeriği eklemek ve kaydetmektir. Joomla, eklediğiniz içeriği site tasarımının içine yerleştirip yayınlayacaktır.
Joomla sitelerin yayınlanabilmesi için kullanılan sunucuların PHP dilini ve MySql veritabanını desteklemesi gerekir.
Joomla ile site yaparken karşılaşacağınız hataların çözümü zor olabilir. Veritabanı kullanan ve php ile yazılmış bir sistem olduğundan, hata mesajı aldığınızda sorunun neden kaynaklandığını anlayamayabilirsiniz ve bir bilene danışmanız gerekebilir.
Joomla site tasarımında hazır temalar kullanılır ve temanın herhangi bir yerinde değişiklik yapmak için CSS dili ve Joomla hakkında bilgi sahibi birinden yardım almanız gerekebilir. Diğer taraftan, Joomla için hazırlanmış binlerce temayı internetten ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Dreamweaver ve Joomla ile hazırlanan sitelerin temel farkları yukarıdaki gibidir. Seçiminizi yaptıysanız Site Yapmak sayfasına giderek kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
23 Aralık 2011 Cuma
Site Açma Yöntemleri
11:38 by Unknown
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder