20 Haziran 2012 Çarşamba

DESTEK İÇİN NELER YAPMAM GEREKİR?

Gerekli gördüğümüz dosyaları verip birkaç ay sonra bunları Web sitemizde görebilmek herkesin ortak isteği, ama ne yazık ki, her şey bazen bu kadar kolay değil. Bunun için sizin katkınız, tabir yerinde ise çizmelerinizi giyip işe koyulmanız şart.

Dahili Hazırlık

Kendi dahili politikalarınızı en iyi bilen kişi sizsiniz. Çalıştığınız partnerin sizin dahili işleyişinizi ve firma içindeki farklı beklentileri ve hatta dahili çatışmaları tanıması hem imkansız, hem de gereksiz. Bu tür olumsuz durumların projeyi geciktirmesine veya engellemesine izin vermemeniz gerekir. Ayrıca görevlendireceğiniz proje koordinatörünü gerekli yetkilerle donatarak bu konuda firma içi motivasyonu sağlamalısınız.

Yükümlülükleriniz

Hiçbir firma işinin gereksiz yere geciktirilmesinden hoşlanmaz, ancak bazen bu gecikmeler partnerinizden değil, sizden de kaynaklanabilir. Verilmesi gerekli kararların ertelenmesi, gönderilecek belgelerin bekletilmesi ve bazı işlerin gereksiz yere zamana yayılması çalıştığınız şirketin işini zorlaştıran sebeplerdir. Bunlara mahal vermemek için teknoloji partnerinizden beklediğiniz kriterlere kendiniz de uymalısınız.

Gerekli Bilgilerin Sağlanması

Teknoloji partnerinizin işini kolaylaştırmanın en iyi yöntemi, gerekli bilgileri başından itibaren gerçeğe en yakın biçimde sağlamaktır. Firma yapısındaki ve sizin beklentilerinizdeki zaman içerisinde çıkabilecek değişiklikler, farklılaşmalar, yani kısacası sizin fikir değiştirmeniz projenin en büyük handikabıdır. Başlangıç aşamasında aklınıza gelmemiş olumlu düşüncelerin de hayata geçirilmesini isteyebilirsiniz, fakat unutulmaması gereken nokta, bunun da bir bedeli olduğudur. Bu bedel zaman olabilir ve teknoloji partneriniz uzun vadeli işbirliği açısından bu zaman kaybını sizden talep etmeyebilir, ancak bu suiistimal edilmemelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder