21 Ocak 2012 Cumartesi

Blog’uğunuz daha hızlı açılsın

Blog kimimiz için boş zamanları dolduran bir hobi, kimimiz içinse para kazandıran zevkli bir uğraş olabilir. Olaya bakışımız her nasıl olursa olsun, hepimiz yaptığımız işe emek harcıyor ve en iyi sonuca ulaşmak için uğraşıyoruz.

Blog’uğunuzun içeriğini zenginleştirmek için bir taraftan yazı girerken bir taraftan blog’uğunuzda daha keyifli bir ortam oluşturmak için yeni uygulamalara yer verirken, beraberinde bazı teknik sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Bunlardan biri de blog’uğunuzun açılış hızı. Hızlı açılan bir blog için neler yapmanız gerektiğini anlatıyoruz.

Blog’uğunuzun Ana sayfayfasını düzenli kullanın

Blog ana sayfasında bir çok yazıyı bir arada göstermek amacıyla yeniden eskiye doğru sıralandığı için blog’uğunuzun ana sayfası şüphesiz ki en önemli sayfadır.

Ziyaretçilerin blog’a ilk girdikleri anda karşılaşacakları sayfa olduğundan birçok özelliği barındırması gerekir. Bunlardan ilki blog hakkında anlaşılabilir bilgi vermesi gerekliliğidir. Ardından da sitenin içeriğiyle ilgili doyurucu bir rehber görevi üstlenir. Fakat
ana sayfanızı doldururken yine de dikkatli olmalısınız.

Yazılarınızı özet şeklinde yayımlayın.
Ana sayfanızda birden fazla yazıyı göstereceğiniz için size ilk tavsiyem kesinlikle yazılarınıza keserek kalan kısmını farklı bir sayfada açtırmak için devamını oku şeklinde bir bağlantı oluşturmanız.

Kenar çubuğunu verimli kullanın
Blog’uğunuzun kenar çubuğuna eklediğiniz Flash ile hazırlanmış balık, saat gibi eğlenceye dönük widgetların, sayfalarınızın açılma hızını önemli oranda düşüreceğini hesaba katıp daha çok blog yazılarınız hakkında haberler vermek için veya ziyaretçilerinizin blog’unuzu izleyebilemesi, beğendiğiniz blogları eklediğiniz blogrolünüz gibi işlevsel gadgetlarla sınırlı tutarsanız blog sayfalarınızda daha hızlı yüklenecektir.

Görsellerin boyutlarını küçültün
Yazılarınızı zenginleştirmek için kullandığınız resimler bir blog’uğun hız konusundaki en büyük sorunudur. Bir yazı eklediğiniz görseli mümkün olduğunca küçük ebatlarda ve JPG formatında kullanmaya çalışın.

Arka plan resmini küçültün
Arka plan rengi bir sitenin veya blog’uğun en önemli detaylarından biridir. Siteyi canlı da gösterebilir, mat da, gözü de yorabilir, daha okunaklı olmasını da sağlayabilir. Bu yüzden içeriğinize en uygun arka plan rengini veya resmini seçmelisiniz. Arka planda sadece düz bir renk kullanırsanız bu aşamayı atlayabilirsiniz. Çünkü bu işlem arka plan yüklemesi için beklemeyeceğiniz anlamına geliyor. Ancak arka planda büyük bir resim kullanırsanız işler zora girebilir. İyi bir arka plan resmi hazırlamanın püf noktası yan yana geldiğinde
birbirini tekrar edecek resimler oluşturmaktır. Bu sayede büyük bir resim kullanmak yerine küçük bir resmi tüm ekranda tekrar ettirerek yükü ciddi şekilde düşürebilirsiniz.

Reklamlarınızı düzenli olarak yerleştirin
Reklamlar genellikle Flash dosyaları şeklinde yayınlandığı için her ne kadar düşük boyutlu olsalar bile tek bir sayfaya çok fazla reklam geldiğinde blog’uğunuzda gözle görülür bir yavaşlama olacaktır. Ziyaretçilerin fazlalığı daha fazla reklam geliri anlamına gelse de,
yavaş açılan bir blog’uğun da ziyaretçi kaçıracağını unutmamak gerek. Bu yüzden reklam konusundaki hamlenizi çok düzgün yapmalısınız.

Test araçları kullanın
İlk olarak sitenizin açılma hızını kendiniz test edin. Bu işlemi yapmadan önce bilgisayarınızın internet ile ilgili geçmiş bilgilerini ve ön belleğini temizlemelisiniz. Temiz bir test yapmak için tarayıcınızın siteyi daha önce kaydettiği bellekten okumaması
gerekiyor. Ardından internet tarayıcınızı açarak sitenizi açın. Açılma hızını kendiniz analiz edin. Nelerin ilk nelerin geç açıldığına dikkat edin. İzlenimlerinize göre geç açılan kısımlarda yapabileceğiniz düzeltmeleri yapın.

Google’ın web yöneticisi araçları’nı kullanarak blog’unuza başka siteler tarafından verilen bağlantıları görebilir, sorunları teşhis edebilir ve sitenizin veya blog’unuzun arama sonuçlarımızda üst sıralara çıkmasını sağlamanın yanında blog’uğunuzun açılma hızını test edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder