20 Haziran 2012 Çarşamba

NE KADAR ÖDEME YAPMAM GEREKECEK?

Bu soruya kesin bir yanıt vermek oldukça zor. Bu sorunun yanıtını verebilmek için bazı noktaların açığa kavuşturulması gerekiyor.

Projenizden bekledikleriniz, sitenizin nerede host edileceği/barındırılacağı ve kime hitap edeceğine bağlı olarak projeniz Dolar bazında birkaç hane ile çok sıfırlı rakamlar arasında değişebilir.Elektronik ticarete izin veren sitelerin hazırlanması için yapılan harcamaların tahmini olarak yarım milyon dolara yaklaştığı tahmin edilmektedir.

Buna yazılım kadar donanım, araştırma, güncelleme ve her tür danışmanlığın dahil olduğunu vurgulamak gerekir. Bu alt yapının bir kısmına sahip olmanız yapacağınız yatırımı azaltacaktır, fakat gene de bunun hatırı sayılır bir miktar olduğunu vurgulamakta yarar görmekteyiz.

Bu bağlamda çalışacağınız teknoloji partnerini seçmede yapılacak yatırım önemli bir kriterdir. Çok basit de gelse, çeyrek milyon dolarlık bir projeye girerken size ayak uydurabilecek bir partner seçmenizde yarar vardır. Sizin vereceğiniz avans ile ayakta durmaya çalışan bir ajans sizden onay gelmeden yatırım yapamayacağı için kendi ödemelerinde zorlanacaktır. Dolayısı ile ödeme yapamadığı için hizmet alamayacak ve yine sizin işinizi aksatacaktır.

Buna karşılık milyon dolarlık projelere imza atmaya alışkın bir şirkete çeyrek milyon dolarlık bir proje ile gittiğinizde, gereken ilgiyi göremeyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder