20 Haziran 2012 Çarşamba

Photoshopta 3D Yazı yazma(limon)

Arkadaşlar dersimizde 3D yazı çalışması yapacağız, günümüzde çok popüler ve göze hoş gelen bu çalışmayı bir çok alanda kullanabilirsiniz,dersimiz için gerekli programlar Xara 3D+Phtoshop programlarıdır, xara programını indirmek için tıklayın xara programını bilgisayarımızı kurduktan sonra yazımızı arista fontunu kullanarak yazacağız fontu indirmek için tıklayın evet xara programını açıyoruz ve metnimizin ilk harfini yazıyoruz ben “limon” yazacağım bunun için “l” harfi ile başlıyorum, ilk metnimizi yazdıktan sonra resimdeki gibi xara programından harfimize efekt uyguluyoruz.

01

Resimdeki ayarlamalarımızı yaptıktan sonra yazımızın boyut kısmına renk vereceğiz istediğiniz rengi verebilirsiniz resimdeki menüden renk verme işlemini yapacağız.

02

Bu renk işleminden sonra harfimiz şu şekli almış olmalıdır.

03

Harfimizin gölge ayarlarınıda resimdeki butona tıkladıktan sonra açılan ok simgeleriyle ayarlıyoruz.

04

05

Bu okları faremizle hareket ettirerek gölge ve ışık ayarlarını ayarladıktan sonra ilk harfimizi kaydetme yöntemine geçiyoruz, harfimizi PNG formatında kaydedeceğiz.

06

07

Ve ilk harfimiz png formatında hazır.

08

Şimdi de diğer harflerimizi aynı yöntemleri uygulayarak hazırlıyoruz.

09

10

11

12

Harflerimizin hepsini png formatında kaydettikten sonra artık xara ile işimiz bitiyor programı kapatabilirsiniz,şimdi harflerimizi photoshop ekranımıza alıyoruz önce 1024×768 boylarında çalışma alanımızı oluşturuyoruz.

13

Şimdi her bir harf için bir grup oluşturacağız bunu yapmamızın nedeni işlemleri uygularken sorun çekmememiz için,tabi istemeyenler grup oluşturmayabilir.

14

Gruplarımızı oluşturduktan sonraki layer görünümümüz şu şekilde.

15

Şimdi artık harflerimize efekt vermeye başlayalım,l harfinin layerı seçiliyken magic wand tool aracını seçiyoruz ve beyaz olan kısmı seçili hale getiriyoruz.

16

Şimdi de l harfi adlı grubumuzun içine yeni bir layer oluşturuyoruz ve içerisini isediğimiz bir renkle dolduruyoruz.

17

Yeni adlı layerımızın içini rengimiz ile doldurduktan sonra görünümümüz şu şekli alır.

18

Şimdi diğer harflerimize de aynı işlemi uyguluyoruz. Ve renk verme işlemlerinden sonra görüntümüz şu şekli alır,layer görünümüde gösterilmektedir.

19

Şimdi pen tool aracımız ile harflerimizin arasından geçen ışık haklası oluşturacağız,layer menüsünün en üstüne pen tool adlı bir layer oluşturalım ve çizgimizi çizelim,bu arada arka plan rengimizide verelim.

20

21

Şimdi brushumuzu seçip sert ucunu ayarlıyoruz ve pixel değerinide 9 px yapıyoruz tabi bu boyut çalışmanızın boyutuna paralel olarak büyüyüp küçülebilir. Bu işlemden sonra rengimizide belirleyip pen tool aracını tekrar seçiyoruz ve sağ tıklayıp stroke path deyip brush u seçiyoruz. Ve görüntümüz şu şekilde olur.

22

İsteğinize göre birden fazla ışık halkası oluşturabilirsiniz. Şimdi oluşturduğumuz haklada bazsı noktaları sileceğiz harflerin arasında dolaşan bir efekt yaratmak için. Daha sonra da blending options seçneğinden istediğiniz efekti verebilirsiniz.

23

Artık çalışmamızın %95 lik kısmı bitti bundan sonrası sizin zevkinize bağlı olarak değişir, gerekli arka plan olsun herhangi bir obje olsun bunları kendi zevkinize ve hazırladığınız çalışmaya göre sizler ekleyeceksiniz, ben çalışmamın adından dolay bazı limon parçaları ekleyeceğim. Ve çalışmamın son hali bu şekilde

0 yorum:

Yorum Gönder