7 Nisan 2012 Cumartesi

Gerçek gibi duran resimler

Hiperrealist sanatçı Paul Cadden'in kurşun kalemle yaptığı resimler gerçeğinden ayırt edilmiyor. Resimler o kadar gerçekçi ki fotoğraf olmadığına inanılamıyor.Bu resimler fotoğraf gibi görünse de aslında hiperrealist ressam Paul Cadden’ın elinden çıkma karakalem çalışmalar.
İskoçya’da yaşayan 47 yaşındaki Cadden, sadece bir kurşun kalemle siyah-beyaz fotoğraflar kadar net görünen resimler yapıyor.Glasgow, İskoçya'da 1964 yılında doğan Paul Cadden James Watt College'de Animasyon ve İllüstrasyon Yapı ve yazdırma gibi Glasgow College of baskı tasarımı okudu. Ilk (ve ikinci) bakışta, Cadden taşlarını fotoğraflar gibi görünüyorsun. Onlar ancak, titizlikle ve ayrıntılı kalem ve grafit çizimler ve resimler bulunmaktadır.
Cadden Hiperrealizm olarak çalışmaları tanımlar ve şöyle der: "Ben yapmak çizimler ve resimler bir fotoğraf serisi, video sahnelerini vs, fotoğraf oluşturulan sanat dayanıyor olsa da tasvir konuda daha yumuşak ve çok daha karmaşık bir odak oluşturmak için kullanılır , yaşayan bir somut nesne olarak sunmak. Benim çizimler Bu nesneleri ve sahneleri orijinal fotoğraf görülmeyen yeni bir gerçeklik yanılsaması yaratmak.
Hiperrealizm tarzı ayrıntıları ve konular üzerine vurgu çok daha fazla odaklanır. Hiper-gerçek tablo ve heykelleri fotoğraf katı yorumları değillerdir, ne de belirli bir sahne veya konu literal örnekleridir. Bunun yerine, aslında onlar da var olmayan bir gerçeklik yanılsaması yaratmak için ek, genellikle ince, resimsel öğeler kullanmak veya insan gözü tarafından görülemez. Dahası, boyalı görsel yanılsama bir uzantısı olarak duygusal, sosyal, kültürel ve siyasi tematik unsurları içerebilir; Foto-gerçekçilik eski ve çok daha edebi okuldan farklı bir hareket".
Hiperrealizm, fotorealizm fikrinden doğmuş bir akım. Tablolar fotoğraflar örnek alınarak ancak farklı malzemeler kullanılarak yapılıyor.
Cadden’ın çalışmalarında yaşlı bir adamın yüzündeki kırışıklıklardan, bir sigaradan yükselen dumana ya da bir su damlasına kadar her şey bütün detaylarıyla görülebiliyor.
Cadden’ın bir tablosunu tamamlaması üç ile altı hafta arası bir zaman alıyor. Cadden yılda yedi tablo yapıyor. Tablolar ortalama 5 bin sterlinden satılıyor.
Cadden’ın tablolarının sergilendiği Plus One Gallery’nin sözcüsü, Daily Mail’e, “Tablolara uzaktan bakınca fotoğraf gibi görünüyorlar ancak yakından çizim olduklarını anlayabiliyorsunuz” dedi. Cadden ise altı yaşından beri resim yaptığını ve hep ressam olmak istediğini belirterek, “Hiperrealizm daha duygusal, sosyal ve kültürel bir etki yaratıyor. Bu bakımdan daha teknik bir akım olan fotorealizmden ayrılıyor” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder