7 Nisan 2012 Cumartesi

Facebook Sayfa Birleştirme Genel Bilgiler

İnternet de bir çok önemli kaynak dan bilgiye ulaşabilirsiniz.Facebook konusunda ise forumların facebook bölümlerinden gündemi takip edebilirsiniz.R10.net bu forumlar arasında en önde gelen webmaster forumudur.Çünkü üyelik herkese açık değildir.Kontrol altındadır.Başvuru yaparsanız kabul edilip edilmemek bazı kriterlere uymanıza bağlıdır.Eğer internet işleri ile uğraşıyorsanız ve hala r10.net'i keşfetmemiş seniz bir an önce başvuru yapmanızı öneririm.Benim her gün takip ettiğim forumda bir çok değerli bilgili arkadaşlar bildikleri konularda paylaşımlar yapıyor.
Aşağıdaki paylaşımı yapan arkadaş facebook sayfa birleştirme konusunu genel hatları ile özetlemiş;

"Herkese merhaba, son zamanlarda yaşanan Facebook'taki gelişmelerden birçoğunuz haberdardır. Bu gelişmelerin birçoğu r10.net'de ticaret yapanların işlerini zora sokmakta ve yapamamalarına neden olmaktadır. Bu sebeple bazı detayları aktarmak ve bilinen bazı yanlış ifadeleri düzeltmek isterim.
Konuya ilk olarak basit 2 terim açıklamasıyla başlayalım;
Duplicate: Mükerrer olan 2 sayfanın birleştirilmesi anlamına gelir. Yani birbirinin aynı olan 2 adet sayfanız var ise bu sayfaları tek çatı altında yönetmenize imkan tanır.
Migrate: Profillerin sayfaya dönüştürülmesine verilen isimdir. Bir profili sayfaya dönüştürürken yaptığınız işlemin adı Migrate'dir.
FORUMDA "ÜYE ÇEKİMİ YAPILACAKTIR, YÖNTEM DUPLİCATE DİYEN HERKESİN YÖNTEMİ ESASINDA MİGRATE'DİR" bu durum forum için bir kavram karmaşasına neden olmaktadır.
- Harf sayfaları çift yönlü işler; Elinizdeki sayfanın baş harfi ile başlayan bir sayfanız varsa elinizdeki sayfayı harf sayfasına, harf sayfasını ise elinizdeki sayfaya taşıyabilirsiniz.
Örnek: A sayfası var elinizde bir de Anlamlı Sözler var, A sayfasını Anlamlı Sözler sayfasına taşıyabileceğiniz gibi; Anlamlı Sözler sayfasını da A sayfasına taşıyabilirsiniz.
- Olayı sadece harf sayfası ile sınırlandırmaya gerek yok sistem; alt küme şeklinde işlemektedir.
Örnek: Anlamlı sözler sayfasını; A, An, Anl, Anla, Anlam, Anlaml, Anlamlı, Anlamlı S .... tüm kombinasyonlarına taşıyabilirsiniz. Aynı şekilde bu sayfaları da Anlamlı Sözler sayfasına taşıyabilirsiniz.
- Hangi Harfler açılabiliyor? Hangileri açılamıyor? Hangileri birbiriyle birleşebiliyor?
Facebook sistemleri S,Ş ve D harflerinin açılmasına izin vermemektedir.
A,B,C,E,F,G,H,I,İ,J,K,L,M,N,O,P,R,T,U,V,Y,Z,W,X,Q (bu harfler kendi aralarında birleşebilir)
Ç,Ö,Ü (harfleri de kendi arasında birleşebilir)
- Sistemin kendi içinde dahi bir adet bug'u mevcut. Sayfa adınızın önünde 3 harfe kadar bir kelime bulunan sayfayı da sayfanıza taşıyabiliyorsunuz.
Örnek: En Anlamlı Sözler sayfası, Anlamlı Sözler sayfası ile birleşir. Tam Anlamlı Sözler sayfası da Anlamlı Sözler sayfası ile birleşir ama Kent Anlamlı Sözler sayfası Anlamlı Sözler sayfası ile birleşmez. (3 harfe dek yapılabilmekte)
- Son açıktan yola çıkarak 2 tane birbirinden tamamen farksız sayfayı birleştirebilmek mümkün olmuştur.
Örnek: Sayfa adınız Anlamlı Sözler ve Ninja Kaplumbağalar olsun. ve siz bu iki sayfayı İstanbul Kekleri adlı sayfaya taşıyacaksınız diyelim. (zerre kadar alaka bulunmadığına dikkat ediniz)
İlk önce "İ Anlamlı Sözler" isminde bir sayfa kasıp Anlamlı Sözleri bu sayfaya, daha sonra "İ Ninja kaplumbağalar" isimli bir sayfa kasıp Ninja kaplubağaları da bu sayfaya taşıyacaksınız. 2 kademede İ sayfası kasıp bu her 2 sayfayı da İ sayfasına taşıyacaksınız. Nihayetinde İ sayfasını İstanbul Kekleri isimli sayfanıza taşımanız mümkün olacaktır.
SİSTEMİN SON ZAMANDA ALDIĞI BİLİNEN UYARI MESAJI;
Bu açığın o hatayı vermesinin tek sebebi aşırı yüklenmedir. İlk aşamada acaba Facebook kota mı koydu? Acaba belli bir sayıda dup. yapmaya mı izin veriyor diye düşündüm. Ancak yaptığım deneme yanılmalar bunun doğru olmadığını kanıtladı. Bazı sayfalarda 5-6 sayfa yüklemeden sonra bu uyarı alınırken bazılarında 2 bazılarında 13-14'e kadar alınmadığı olabilmekte. Tek sebebi yoğunluk başka birşey değil.
O an sayfa dup yapan kişi sayısı fazla ise bu uyarı mesajını alıyorsunuz.
- Peki geçici mi bu?
Evet bu geçici bir sorun, o uyarı mesajını aldığım 3-4 sayfamda zaman zaman aktarmayı denedim ve nihayetinde aktarma gerçekleşti. Sabırlı olacak ve deneyeceksiniz başka bir yolu yok.
Makalenin son metninde yine bilinmeyen bir dup. özelliğini anlatacağım;
Duplicate'de forumda dile getirilen bir diğer husus "büyük sayfa küçük sayfayı yutar" mevzuu. Bu tamamen yanlış. Facebook her işleyiş alanında olduğu gibi burda da oranlar üzerinden hareket etmekte ve oranımız %20'dir. Yani birbiriyle birleştirilebilen 2 sayfanız var ise küçük olanına aktarma mevzuu, büyük sayfanın %80'i olduğunda gerçekleştirilebiliyor.
Örnek: Adları birbiri ile birleşmeye uygun 2 sayfa var. Büyüğü 100.000 küçüğü ise, 79.999. Bu durumda Ancak büyük sayfaya taşıma yapılabilir. Sayfalar, Büyüğü 100.000, küçüğü 80.000 olduğunda (yani en az %20 eksiklik şartı sağlandığında) isterseniz 80.000 olan sayfaya 100.000 i taşıyın isterseniz 100.000 olanı, 80.000'e. (kota %20)

0 yorum:

Yorum Gönder