21 Ocak 2012 Cumartesi

Sayfalar menüsüne link eklemek

Blogger’a eklenen yeni özelliklerden biri olan sabit(static) sayfalara bağlantı oluşturmanızı sağlayan sayfalar gadget’ı çok kullanışlı ve hemen her şablonda da oluşturduğunuz sayfalara ,bağlantı vermeyi ve bu sayfalardan tekrar ana sayfaya dönebilecek bir menüyü de temanıza ekleyebilmenizi kolaylaştırıyor.

menu

Oluşturduğunuz sayfalar otomatik olarak gadgeta eklenirken, oluşturduğunuz kategorilere veya Facebook hayran sayfanız, Twitter hesabınız gibi dış bağlantılara link vermek için elinizi bir miktar koda bulaştırmanız gerekiyor.

Sayfalar gadget’ını kendi blog’unuza eklemediyseniz bu bağlantıyı kullanarak gadgetı kolayca ekleyebileceğiniz adımları görebilirsiniz.

Menüde farklı bağlantılara yer vermek içinde aşağıdaki adımlar sizi bekliyor.


1.Adım Sayfalar gadget’ına ait kodları bulun


Sırası ile Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜ HTML’yi Düzenle yolunu takip ederek blog’unuzun kodlarının açık halde bulunduğu modüle ulaşıyoruz.

Yapacağımız işlemlere başlamadan önce Tam şablon yükle yazan bağlantıyı kullanarak Blog şablonunuzu yedeklemenizde fayda var. Daha sonra yapacağınız her hangi bir hata sonrası şablonunuzu geri yükleyerek yapmış olduğunuz tüm değişiklikleri geri alabilirsiniz.

Butonun hemen yazılarınızın altında görünmesi için işaretli Widget şablonlarını genişlet yazan kutucuğu işaretledikten sonra aşağıdaki kodu bulun.


[ Klavyedeki Ctrl +F tuşuna aynı anda basarak açılan arama formunda Kodu aratarak daha hızlı bir şekilde bulabilirsiniz ]

2.Adım

bulduğunuz bu kodlar sayfalar gadgetına ait kodlar bundan sonra yapmanız gereken oluşturduğunuz linkleri yukarıda kırmızı ile renklendirdiğim

    den sonra veya etiketin kapanışı olan
den önce ekleyebilirsiniz.

3.Adım Kendi linkinizi oluşturun…

Örnek: kendi Facebook hayran sayfamıza bağlantı oluşturuyorum.

…..kendi linkinizi ekledikten sonra aşağıdaki görseldeki gibi görünecektir.

link-eklemek

0 yorum:

Yorum Gönder