21 Ocak 2012 Cumartesi

Blogger’ın yeni kumanda paneliyle tanışın

Mart ayında blogger mühendisleri bir sürpriz yaparak blogger’ın yeni ara yüz tasarımını için iyileştirmeler ve denemeler yaptıklarını duyurmuştu.

blogger-1

Daha önce bizimde bu gelişmeleri ekran görüntüleri ve ip uçları olarak paylaştığımız haberin üzerinden çok geçmeden Blogger in Draft’ın yeni haberine göre tüm blogger kullanıcıları blogger’ın deneme sürümü olan taslağa geçiş yaparak yeni ara yüzü hemen kullanmaya başlayabilecekler.

Peki bu yeni ara yüz blogger kullanıcılarını mutlu edecek mi ?

Öncelikle şunu söylemekte fay da var ,Alışkanlıklardan vazgeçmek kolay değil , yeni kumanda paneline geçiş yaptıktan sonra bu ne diye bir tepki vermeniz de muhtemel , çünkü Blogger kumanda panelinin yeni tasarımı tüm Google servislerinde olduğu gibi son derece sade.

taslak

Kumanda panelinin sol tarafa yerleştirilen menü diğer sekme ve bölümler arasında gezinmeyi kolaylaştırıyor.

ön izleme

Sekmeler arasında gezinme sırasındaki efektler gezintiye ayrı bir zevk katıyor.

yorumlar

İstatistikleri ziyaret ettiğinizde blogger günlük,haftalık,aylık ve anlık olmak üzere ziyaretçi sayınızı grafikler eşliğinde listeliyor.

istatistikler

Yazı panali artı daha büyük ,daha kullanışlı ve daha işlevsel.

yazı paneli

Artık Blogger’ı daha keyifli ve yeni tasarımıyla kullanamaya hazırsanız burada sizi bekliyor.

Perdeyi arala

Sayfaya giriş yaptıktan sonra varsayılan olarak taslağı işaretleyebilirsiniz.

Hemen hatırlatalım: Taslağa geçiş yaptıktan sonra , kullanım sırasında hatalarla karşılaşabilirsiniz. Ancak endişe etmeyin, asıl amacı kullanıcılarının bir web tarayıcısı üzerinden ,bloglarını oluşturup,teknik ilerlemelere en iyi şekilde ayak uyduracak bir blog scripti yani güçlü bir alt yapı sayesinde kullanabilmelerini sağlamak olan Blogger(Blogspot) yaptığımız tüm testlerden anlının akıyla çıktı.

0 yorum:

Yorum Gönder